Ublažavanje alergija kod djece

Alergije nisu ugodne ni za djecu, ni za njihove roditelje. Pronađite jednostavne savjete o alergijama koji će vašoj obitelji pomoći u ublažavanju simptoma.

Ublažavanje alergija kod djece

Alergije nisu ugodne ni za djecu, ni za njihove roditelje. Pronađite jednostavne savjete o alergijama koji će vašoj obitelji pomoći u ublažavanju simptoma.

Pregled

Alergija  je pretjerana reakcija imunosnog sustava vašeg djeteta na tvari kao što su čestice peludi, grinje , perut životinja i spore plijesni Kad vaše dijete dođe u doticaj s alergenima njegovo ih tijelo prepoznaje kao štetne tvari i napada oslobađanjem histamina u tijelo čime uzrokuje simptome alergije.

Bilo da su kod kuće, u školi, kod prijatelja ili na nogometnom treningu, djeca nikako ne mogu potpuno izbjeći alergene u zatvorenim prostorima i na otvorenom. No, postoje načini na koje možete smanjiti izloženost uobičajenim alergenima i kontrolirati njihove simptome kako bi vaš mali šmrcko što više vremena proveo igrajući se, a što manje šmrcajući.

SIMPTOMI ALERGIJA U DJECE

outlined runny nose
Curenje iz nosa
itchy, watery eyes icon
Svrbež i suzenje očiju
outlined nose sneezing
Kihanje
outline of an itchy nose or throat
Svrbež u nosu ili grlu
illustration of nasal decongestion
Začepljen nos

Savjeti za uspostavu kontrole nad dječjim alergijama

Ne možete sve sami.

Od odlaska u školu preko druženja s prijateljima do noćenja kod bake, djeca odlaze na mnoga mjesta na kojima su naizgled izvan vaše kontrole.  U brigu o alergijama svojeg djeteta uključite sve koji redovito dolaze u doticaj s njim: upoznajte ih s njegovim alergijama i dajte im do znanja što mogu učiniti kako bi mu pomogli.

Isperite alergene.

Djeca su vam možda zaboravila reći da su bila izložena alergenima – na primjer maženju zečića u školi ili valjanju po lišću. Kako biste smanjili njegovu izloženost alergenima, pobrinite se da usvoje naviku umivanja i pranja ruku kad se vrati kući.1

Razgovarajte.

Važno je otvoreno razgovarati s djecom o tome što može biti okidač za alergiju kako bi znala na što trebaju paziti, što trebaju izbjegavati, na primjer prašinu u učionici i mačke svojeg najboljeg prijatelja. Razgovor možete započeti čitanjem besplatne e-knjige o alergijama kod djece – Ema i šmrcavica na prvi dan škole.

Pratite simptome alergije.

Alergijski simptomi kod djece mogu uključivati ​​curenje iz nosa, kihanje, svrbež i suzenje očiju te svrbež u grlu. Upotrijebite Obrazac za praćenje simptoma alergija  za praćenje djetetovih simptoma kako biste mogli bolje razumjeti uzroke tog šmrcanja i kihanja.

Spavajte dovoljno.

Alergije mogu utjecati na spavanje, uzrokovati umor tijekom dana i utjecati na uspjeh u školi. Pobrinite se da vaše dijete ima odgovarajući odmor. Učinite to i za sebe!

BUDITE SPREMNI.

Pobrinite se da imate pri ruci lijekove protiv alergije kao što su proizvodi Claritine® Alergija u slučaju da se pojave simptomi alergije. 

Osvojite prirodu.

Od penjanja po drveću do valjanja u travi, alergeni povezani s peludi i plijesni djeci koja pate od alergija mogu pomutiti zabavu na otvorenom. Upoznajte se s jednostavnim savjetima uz koje alergije povezane s otvorenim prostorom možete staviti pod kontrolu kako bi vaš mališan mogao uživati u prekrasnoj prirodi.

Recite zbogom alergijama povezanima sa zatvorenim prostorima.

Ovo su jednostavni savjeti uz koje ćete uspostaviti kontrolu nad alergijama svojeg djeteta povezanim sa zatvorenim prostorima. Najčešći alergeni u zatvorenom prostoru su grinje , životinjska perut i spore plijesni.

LITERATURA:

  1. Do You Have a Daily Allergy-Busting Routine?. Pristupljeno April 2021.