Ublažavanje simptoma alergija kod djece

Alergije nisu ugodne ni za djecu ni za njihove roditelje. Pronađite jednostavne savjete o alergijama koji će vašoj obitelji pomoći u ublažavanju simptoma.

Ublažavanje simptoma alergija kod djece

Alergije nisu ugodne ni za djecu ni za njihove roditelje. Pronađite jednostavne savjete o alergijama koji će vašoj obitelji pomoći u ublažavanju simptoma.

Blue outlined clounds inside a circle

Sadržaj je sponzorirao proizvođač lijekova protiv alergija Claritine® Alergija.

Opis

Alergija je pretjerana reakcija imunosnog sustava vašeg djeteta na neke tvari koje se pojavljuju na otvorenom kao što su čestice peludi, grinje , perut životinja i spore plijesni Kad vaše dijete dođe u doticaj s tim izvorima alergena, njegovo ga tijelo zamjenjuje štetnom tvari i napada oslobađanjem histamina u tijelo, čime uzrokuje simptome alergije.

Bilo da su kod kuće, u školi, kod prijatelja ili na nogometnom treningu, djeca nikako ne mogu potpuno izbjeći sezonske alergene u zatvorenim prostorima i na otvorenom. No, postoje načini na koje možete smanjiti izloženost uobičajenim alergenima i kontrolirati njihove simptome kako bi vaš mali šmrcko što više vremena proveo igrajući se, a što manje šmrcajući.

SIMPTOMI ALERGIJA U DJECE

Curenje iz nosa
Curenje iz nosa
Svrbež i suzenje očiju
Svrbež i suzenje očiju
Kihanje
Kihanje
Svrbež u nosu ili grlu
Svrbež u nosu ili grlu
Začepljen nos
Začepljen nos

Savjeti za rješavanje alergija u djece

Ne možete sve sami.

Od odlaska u školu preko druženja s prijateljima do noćenja kod bake, djeca odlaze na mnoga mjesta na kojima su naizgled izvan vaše kontrole. U brigu o alergijama svojeg djeteta uključite sve koji redovito dolaze u doticaj s njim: upoznajte ih s njegovim alergijama i dajte im do znanja što mogu učiniti kako bi mu pomogli.

Isperite alergene.

Djeca se možda neće sjetiti reći vam da su bila izložena nekom okidaču alergije, bez obzira na to je li riječ o maženju kunića u školi ili o valjanju u lišću kod prijatelja. Kako biste smanjili njegovu izloženost alergenima, pobrinite se da usvoje barem naviku umivanja i pranja ruku kad se vrate kući.1

Budite otvoreni.

Važno je otvoreno razgovarati s djecom o tome što može biti alergen kako bi znala na što trebaju paziti, što trebaju izbjegavati, na primjer prašinu u učionici i mačke svojeg najboljeg prijatelja. Razgovor možete započeti čitanjem besplatne e-knjige o alergijama kod djece – Ema i šmrcavica na prvi dan škole.

Pratite simptome alergija.

Alergijski simptomi kod djece mogu uključivati ​​curenje iz nosa, kihanje, svrbež i suzenje očiju te svrbež u grlu. Upotrijebite Obrazac za praćenje simptoma alergija za praćenje djetetovih simptoma kako biste mogli bolje razumjeti uzroke tog šmrcanja i kihanja.

Spavajte pametno.

Alergije mogu utjecati na spavanje, uzrokovati umor tijekom dana i utjecati na uspjeh u školi. Pobrinite se da vaše dijete ima odgovarajući odmor. Učinite to i za sebe!

Budite spremni.

Pobrinite se da imate pri ruci lijekove protiv alergije kao što je Claritine® Alergija u slučaju da se pojave simptomi alergije.

Osvojite prirodu.

Od penjanja po drveću do valjanja u travi, alergeni povezani s peludom i plijesni djeci koja pate od alergija mogu pomutiti zabavu na otvorenom. Upoznajte se s jednostavnim savjetima uz koje alergije povezane s otvorenim prostorom možete staviti pod kontrolu kako bi vaš mališan mogao uživati u prekrasnoj prirodi.

Recite zbogom alergijama povezanim sa zatvorenim prostorima.

Ovo su jednostavni savjeti uz koje ćete uspostaviti kontrolu nad alergijama svojeg djeteta povezanim sa zatvorenim prostorima na grinje , životinjska perut i spore plijesni.

Stacked pieces of paper with clouds on them inside a blue circle

Želite li biti spremni za pregled kod pedijatra?

Alergijski vodič za roditelje zbirka je važnih pitanja o alergijama za vašeg pedijatra kako biste bili spremni za sljedeći pregled.

LITERATURA:

  1. Allergy Prevention Tips. Pristupljeno April 2021.