Nastojte smanjiti količinu alergena u svojem automobilu.

Od jutarnje vožnje na posao do odlaska po djecu nakon škole, mnogo vremena provodite u automobilu. Uz ove jednostavne savjete za smanjenje količine okidača za alergije u automobilu moći ćete uživati u vožnji uz manje kihanja.

Jednostavni savjeti za ugodniju vožnju

Držite se klime.

Svjež povjetarac možda je ugodan, no uz njega se u vaše vozilo može uvući i pelud . Pobrinite se da prozori ostanu zatvoreni i umjesto toga uključite klimatizacijski uređaj. Na klimatizacijskom uređaju namjestite ciklus recirkulacije kako izvana ne biste povukli pelud.

Filtrirajte pametno.

Začepljen filtar za zrak može vam nanijeti više štete nego koristi jer zbog začepljenosti u vaš automobil mogu ući alergeni. Stoga vodite brigu o redovitoj provjeri i zamjeni filtra za zrak u vozilu.

Dobro promislite o tkaninama.

Sjedala prekrivena tkaninom teže se čiste i mogu se pretvoriti u leglo alergena. Ako možete, uložite u kožnata sjedala. U vunenim navlakama za sjedala i platnenim podnim prostirkama također se mogu nakupiti grinje , pelud, životinjska perut i spore plijesni. Stoga zaobiđite vunene navlake za sjedala, a platnene podne prostirke zamijenite plastičnima ili gumenima koje se lakše čiste.

Sporama plijesni nemojte dopustiti da budu vaše slijepe putnice.

Spore plijesni obožavaju mokru odjeću i ručnike u prtljažniku, ostatke hrane pod sjedalima i prolivene napitke na podnim prostirkama. Smanjite rast plijesni čišćenjem vlažnih područja bez odgađanja.

Vodite brigu o čistoći.

Od peludi koji može uletjeti u vaš automobil do grinja koje se hvataju na vašu odjeću i prenose na sjedala, u vašem se vozilu u tren oka može nagomilati mnoštvo alergena. Automobil redovito usisavajte usisivačem koji je opremljen HEPA filtrom. Usto armaturnu ploču, upravljač, upravljačku ploču i prozore nipošto nemojte zaboraviti obrisati vlažnom krpom kako biste nakupine okidača za alergije sveli na najmanju moguću mjeru.

Nemojte zapostaviti vanjsku stranu automobila.

Pelud koji se nakuplja s vanjske strane možete unijeti u automobil kad se očešete o površinu. Kako biste smanjili nakupine peludi i pobrinuli se da vaš automobil zadrži sjajan i nov izgled, redovito ga perite.

Neka vam lijekovi za alergiju budu pri ruci.

Lijekove za alergiju dobro je držati u torbi ili ruksaku kako biste bili spremni kad se pojave simptomi alergije. Sve proizvode Claritine® Alergija možete lako uzeti kad simptome alergije trebate ublažiti u pokretu.